Relaxen bij de apen
Door: Henk en Marianne
Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne
22 Februari 2023 | India, Kuttikkanam
De weg naar Tekkady was in her begin goed te doen, maar het venijn zat duidelijk in de staart. De laatste 8 km waren bergop met uitschieters van 9%. Maarwe waren op tijd op de fiets gestapt en het was prima te doen, zeker met af en toe een korte rustpauze. In Thekkady merkten we direct dat het een toeristisch gebied is, bekend om het grote natuurpark, Peylar Wildlife Sanctury, 800 km2 groot. Er zijn daar vele hotels en an andere onderkomens. We vonden een prima hotel met een mooi zwembad en een uitstekend restaurant. Belangrijk, want we wilden immers een paar dagen relaxen. En dat hebben we ook gedaan! We hadden daar een soort huisje, met aan de voorkant een verranda. Dus lekker lezen, lekker eten, af en toe de stad inlopen, afspraken gemaakt voor 2 excursies, lekker wat bij het zwembad gehangen en uiteraard gezwommen etc.
We hebben gisteren deelgenomen aan een junglewalk olv een ranger. Om 7.00 uur al vertrekken naar de ingang van het park en met nog 4 mensen een paar uur in de buurt van het grote meer van het natuurpark rondgelopen om van alles te horen over de flora en fauna daar in het park. Veel vogels gezien, een paar apen, een luiaard. Verder geen olifanten of tijgers. Tijgers zie je eigelijk nooit, er zijn er maar 46 van in dit grote park. 's Middags hebben we nog een boottocht gemaakt. Toen wel wat herten en een paar olifanten op afstand gezien.Toch mooi om mee te maken.
Het blijft een voordeel dat veel mensen in het district Kerala Engels spreken, waardoor je veel meer in contact komt met de Indiërs en meer over het land te weten komt. In het district Tamil Nadu was dit overigens wel heel wat minder.
We ontmoetten in Thekkady ook een paar Nederlanders; Djoser was ook gedurende 2 dagen in Thekkady met een reisgezelschap neergestreken.
De laatste dagen hebben we honderden apen gezien. Op sommige plaatsen in de stad kom je ze tegen. In tegenstelling tot onze ervaringen tot nu toe op de fiets, kwamen deze apen juist regelmatig naar je toe, zeker als ze het idee hebben dat er wat te eten te halen valt. Wat hebben we direct voor onze verranda acrobatische toeren zien uithalen door kleine en grote apen, 1x zat er een aap binnen en 1x inspecteerde een aaponze stuurtas om te bezien of er ook lekkernijen in zaten.
Vandaag zijn we weer met de fiets op pad gegaan richting de bergen. Niet een grote afstand, wel wat felle klimmetjes, maar voor 12.00 uur al een homestay gevonden met uitzicht op de bergen. Een stukje van het dorp, maar eten bestellen kan gemakkelijk. Met een tuk tuk komen ze het zo brengen.
We bekijken nog even wat we morgen doen. Het plan is om zuidwaarts te fietsen, eerst door wat bergen en dan naar de kust, maar de kust is ook wat dichterbij..... en de bruiloft komt ook in het zicht. De kinderen en kleinkinderen vertrekken de komende dagen naar India. Gezellig!
22 Februari 2023 - 13:40
Gert En Tiny:
Wat leuk met al die apen.
superleuk om te zien en mee te maken
Ook gezellig dat de kinderen en kleinkinderen
binnenkort komen
22 Februari 2023 - 14:47
Ronald Bokkers:
Jullie schrijven leuk; ik zou ie reis ook wel willen maken!
Groetjes uit NL: 8 graden, ietwat grijs, helaas....Ronald Bokkers
23 Februari 2023 - 13:14
Jolande En Johan:
Goeie mix van inspanning en ontspanning zo te lezen. Leuk elkaar weerzien en dan nog wel in India. Hoe bijzonder is dat[e-1f604]