Verplaatsingen - Reisverslag uit Kumarakom, India van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu Verplaatsingen - Reisverslag uit Kumarakom, India van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu

Verplaatsingen

Door: Henk en Marianne

Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne

28 Februari 2023 | India, Kumarakom

Na een geweldig verblijf aan het strand in Varlaka, moesten we ons weer verplaatsen met de fiets. We noemen de eerste dag van deze reis geen fietsreis, maar bewust een verplaatsing. We wilden namelijk de eerste dag Alappuzhza bereiken, zodat we de tweede dag nog maar een klein stukje hoefden te fietsen naar ons geboekte hotel in Kumarakom. Gisteren hebben we maar liefst een afstand overbrugd van 111 km. Wel over vlakke wegen, zodat het allemaal vlot ging. We kozen ook bewust voor een autoweg en niet de waarschijnlijk wat mooiere weg langs de kust. De laatste 80 km reden over de highway 66, een hele drukke weg en alle 80 km waren ze de weg aan het verbreden om er een vierbaans- ipv een tweebaansweg van te maken. Veel huizen moeten er voor wijken, soms lijkt het alsof er een voorste stuk afgehaald wordt. We vroegen ons af of er enige inspraak is geweest en of mensen financieel gecompenseerd worden. Vaak maakten we gebruik van de vluchtstrook, soms was dat ook niet mogelijk, omdat de weg afgezet was met betonnen randen. Om 12.00 uur hadden we al 75 km erop zitten en om een uur of 3 hadden we een prachtig hotel gevonden. Het hotel was de vorige maand geopend door een minister. Het was werkelijk van alle gemakken voorzien, zag er heel design en modern uit en had op de 6e verdieping een prachtig zwembad, vanwaar je uitzicht had op de stad, het strand en de zee. Dat uitzicht hadden wij ook een verdieping lager vanuit de kamer. Helaas liep de highway 66 op een verhoogde weg ook langs het strand, dus het uitzicht op de weg kregen we erbij.

In de namiddag nog naar het strand gewest. Erg druk met kijkers en wachtenden op de ondergaande zon, 2 biertjes in een bar gescoord, die we op ons balkon soldaat hebben gemaakt en lekker gegeten in het eveneens prachtige restaurant.

Vandaag konden we het rustig aan doen. We hoefden maar 26 km, waarvan 7 km op een boot om het water over te steken. Dus eerst gezwommen, ontbeten en om 9.00 uur pas vertrekken, via een mooie route naar de boot. Daar moest wat gewacht worden. Er verscheen een hele oude boot, waar behalve de passagiers, ook brommers, motoren en onze fietsen mee konden. Voor de prijs hoefden we het niet te laten, voor 40 minuten varen betaalden we omgerekend 0,37 euro p.p.

Nu aangekomen in Kumarakom. Daar blijveni we 2 nachten. Susan, Joost en Sven logeren hier morgen ook. Het zijn allemaal cottages met zicht op de tuin of op het meer, een heel mooi zwembad. Hier vermaken we ons wel.

• 28 Februari 2023 - 11:19

Jolande En Johan Vrielink (JoJo):

Je zal maar aan een 2 baans snelweg wonen wat dan nu omgebouwd wordt naar een 4 baans weg [e-1f602]. In Nederland klagen ze al over een snelweg wanneer ze er zo'n 5 km vanaf wonen [e-1f61c]. Maar je mocht er wel fietsen , dat is ook wel weer bijzonder !

Maar nu even weer strand, lekker eten en drinken en natuurlijk je familie ontmoeten (en dan op zo'n afstand van huis). Lekker genieten hiervan en nog veel plezier !! Jo en Jo

• 01 Maart 2023 - 08:24

Gert En Tiny :

Even relaxen naar zo fietstocht is dan ook wel echt heerlijk samen met de familie.

geniet maar lekker daar met elkaar

groetjes