Fietsen is gedaan - Reisverslag uit Kochi, India van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu Fietsen is gedaan - Reisverslag uit Kochi, India van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu

Fietsen is gedaan

Door: Henk en Marianne

Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne

05 Maart 2023 | India, Kochi

Het leek vanmorgen wel Urk of Staphorst toen wij de laatste etappe richting Kochi fietsten. Allemaal mensen naar of vanuit de kerk komend. Maar deze mensen waren beslist niet in het zwart gekleed, maar hadden kleurrijke gewaden aan, waarvan niet één dezelfde teint had. En de kerkgangers hadden een vrolijkheid over zich. Wat dat betreft waren er wel degelijk verschillen te constateren. Wat zeker opvallend was, was dat we op deze zondagochtend heel veel, meestal Rooms-katholieke, kerken zagen, die allemaal bomvol met gelovigen zaten en waarbij ook op het plein Indiërs de kerkdienst volgden.

De afgelopen 2 dagen zijn we in 2 relatieve korte etappes van resp. 30 en 45 km naar Kochi, daar waar onze fietsreis ook is begonnen, gefietst. Allemaal over kleine en relatief rustige weggetjes. Uiteraard hebben we gisteren 's morgens nog volop genoten van ons eigen zwembadje en het uitgebreide ontbijt. Daarna was toch de tijd gekomen om van iedereen afscheid te nemen en ons en onze fietsen per boot te laten vervoeren naar de weg, waar we weer verder konden fietsen. We vonden aan de kust een eenvoudige homestay, vlak bij het strand. We wisten wel dat onze kinderen ook daar ergens een onderkomen hadden gezocht. Op de terugweg van een lange strandwandeling (een heen en weertje) waren we dan ook zeer verbaasd dat we onze kinderen en hun gezinnen in de zee zagen spelen. Dus het afscheid was van korte duur! Lekker met elkaar op het strand een biertje gedronken en vervolgens met z'n allen gegeten midden op het strand, terwijl we genoten van de zonsondergang.

Inmiddels zijn de fietsen weer in de fietsdozen, die we in het hotel hadden achtergelaten, opgeborgen.

Nu nog 1,5 dag genieten in Kochi voordat we uit India vertrekken.

• 05 Maart 2023 - 10:52

Han:

Goede reis terug en wat een herinneringen zullen jullie hebben. Worden vast mooie fotoboeken.

• 05 Maart 2023 - 12:40

Dick Eijgenraam:

het was leuk om via dit verslag met jullie mee te kunnen fietsen, vieren en beleven!

een prachtreis!

• 05 Maart 2023 - 15:23

Jos:

Het was leuk om jullie te volgen, goede reis terug en tot snel.

• 05 Maart 2023 - 16:14

Arie:

Ne een unieke India-vakantie weer op huis aan.

Een goede vlucht en ….. nagenieten!

HG A [e-38] L.

• 05 Maart 2023 - 19:26

Gert En Tiny :

Een goede terugreis toegewenst.

En leuk dat jullie ons zo op de hoogte hebben gehouden.

Fijn om jullie straks weer terug te zien

• 06 Maart 2023 - 16:17

Jolande En Johan Vrielink (JoJo):

Mooi om met jullie gezin gezamenlijk afscheid te kunnen nemen op het strand langs de zee. terug kijkend op een mooie bruiloft en een hele aparte ervaring rijker ! Daarna met z'n 2' tjes rustig fietsend door de omgeving waar jullie langere tijd verbleven en ook hier afscheid van kunnen nemen al fietsend.

Goede reis terug naar ons kikkerlandje maar waar ook weer mooie dingen zijn te beleven [e-1f61c]. Jo en Jo

• 07 Maart 2023 - 10:48

Jan:

Dank voor jullie prachtige reisverhalen. Mooie ervaringen rijker.