Theeplantages en natuurpark - Reisverslag uit Munnar, India van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu Theeplantages en natuurpark - Reisverslag uit Munnar, India van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu

Theeplantages en natuurpark

Door: Henk en Marianne

Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne

16 Februari 2023 | India, Munnar

Op tijd vertrokken om de warmte voor te zijn. We zouden immers in het begin flink moeten klimmen. En om 7.15 uur is het in India in de bergen heel aangenaam. Eerst 10 km naar Munnar omhoog, vervolgens 15 km verder klimmen. Het ging eigenlijk heel voorspoedig en wat hebben we genoten van de vele vergezichten, de bergen met daarop de vele en uitgestrekte theeplantages. We stopten dan ook regelmatig om foto's te maken en dan kom je vanzelf ook in gesprek met de locals. Degenen die Engels spreken vinden het maar wat prettig om die taal in de praktijk te brengen. Na 25 km ging het bijna alleen maar naar beneden tot het eindpunt van vandaag. 55 km. We hebben namelijk besloten om de 2 geplande routes in 3en te verdelen, zodat we ook aan het einde van de rit nog wat tijd over hebben om wat van de Indiase plaatsjes te zien. Dat is ons tot nu toe goed bevallen. Na wat zoeken vonden we een redelijk onderkomen, in het centrum van de stad. Het valt hier overigens niet mee om een biertje te scoren. Alleen in hele grote hotels en in speciale bars kun je alcoholische dranken kopen. Dat hebben we gisteren dan ook gedaan. In zo'n bar kom je in een obscuur hokje waar je eerst aan een man achter tralies moet betalen en vervolgens je biertje achter een bar kunt ophalen. Je lijkt wel een crimineel als je wat ophaalt. Maar ze smaakten ons wel![e-1f917]

Vandaag ook weer vroeg vertrokken. De weg ging nog steeds naar beneden. Dus een gemakkelijk begin. Wat ons tot u toe opvalt is dat het vrij rustig is op de wegen, behalve in de steden, want daar is het altijd een verkeerschaos. Weer een prachtige weg. Nu door een nationaal park, nog steeds in het district Kerala. Omdat het vroeg was, was het ook nu extreem rustig op de weg. Prachtig daar. Nu mochten we wel door het park fietsen. De tijgers lusten ons niet.... Heel veel diverse soorten apen langs de kant van de weg, een wild zwijn sprong vlak voor onze fietsen weg, een paar herten staken over, diverse pauwen schrokken van ons. Het hoogtepunt was de olifant met grote slagtanden die 10 meter voor onze fietsen overstak. Wel een reden om te stoppen. Helaas net geen foto kunnen maken. Toen we uit het Narionaal park kwamen, staken we ook de grens over naar een ander district, Tamil Nadu. Een heel ander gebied, veel vlakker, meer agrarische bedrijvigheid en vooral veel armer. Na 80km bereikten we Palani, een drukke stad, die bekend staat om de Hindoetempel. Ons hotel bevindt zich in de buurt. Wat een bedrijvigheid en drukte. Allerlei offerande worden er verkocht, veel bedelaars en mensen waarvan je je afvraagt waar ze van leven. Ook veel mannen en jongetjes, die kaalgeschoren waren en hun hoofd ingewreven hadden met een gele substantie.

Morgen gaan we weer verder.

• 16 Februari 2023 - 14:35

Arie:

Jaloers makende reisverslagen!

Geniet lekker verder.

• 16 Februari 2023 - 14:36

Loes:

Wow, dat klinkt allemaal geweldig , en is het vast ook!!

• 16 Februari 2023 - 17:32

Han:

Mooi hoor, en leuk om de avonturen een beetje te mogen meebeleven.

• 17 Februari 2023 - 09:34

Jos:

Prachtige beschrijvingen, wat maken jullie mooie belevenissen mee.

• 17 Februari 2023 - 14:54

Gert En Tiny Willigenburg :

Wat leuk om zoveel mee te maken

Bedankt voor het reisverslag weer