Stof happen - Reisverslag uit Mubende, Oeganda van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu Stof happen - Reisverslag uit Mubende, Oeganda van Henk en Marianne Bokkers - WaarBenJij.nu

Stof happen

Door: Henk en Marianne

Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne

31 Januari 2024 | Oeganda, Mubende

We hebben besloten om 2 etappes van onze fietsreis over te slaan. Dat betekent dat we wel over de hoofdweg moeten fietsen om Mityana te bereiken, de plaats waar we anders via een omweg door het binnenland 2 dagen over zouden doen. Zo hebben we iets meer tijd om in Entebbe te relaxen én om zaterdag een project van Bake for life te bezoeken, het project waar schoonzoon Friso dit jaar weer met een stel leerlingen van het Corlaer College naar toe gaat. Ook hebben Sanne, Friso, Cato, Willem en Fiep dit project o.a. bezocht tijdens hun vakantie in Oeganda.

Vandaag dus over de hoofdweg, 82 kilometer, niet al te druk. Soms prima te doen, maar op vele kilometers waren ze bezig met de weg. En dat op z'n Afrikaans, met weinig machines en vooral over de hele breedte van de weg. Dat betekende dus veel stof happen, omdat er grint op de weg is gegooid, waar auto's, motoren en andere voertuigen hard over heen rijden met enorme stofwolken als gevolg. Voordat we Mityana inrede moesten we bergop ook deze slechte weg en de stofwolken trotseren.

Nu een prima hotel met een prachtig zwembad, waar we overigens geen gebruik van hebben gemaakt. De biertjes hebben we ons wel direct na aankomst laten smaken.

Morgen de laatste etappe naar Entebbe.....

• 31 Januari 2024 - 17:24

Jolande En Johan Vrielink:

Je maakt wat mee. Gelukkig weet Arend alles van wegafzettingen [e-1f61c], dus dat moet goedkomen.

Maar wel vervelend dat je over een betere weg gaat en dan alsnog dit tegenkomt.

Eind goed al goed en bijna gereed om Entebbe aan te doen. Leuk om daar dan te zien wat het Corlaer college daar betekend heeft en waar Sanne en Friso met de familie geweest zijn.

We zijn benieuwd ! Jo en Jo

• 31 Januari 2024 - 21:05

Friso:

Mooie etappe ;) Leuk dat jullie naar Nkonkonjeru gaan!