Start fietsen
Door: Henk en Marianne
Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne
12 Februari 2023 | India, Munnar
Het vorige verslag ging niet geheel goed overgekomen. Een groot deel is weggevallen. De oorzaak is ons niet bekend, wegvallen van electricitsit of internet of wellicht door de onkunde van Henk[e-1f601]. Essentie was dat we de kleding voor de Indiase bruiloft hebben uitgezocht, de kleermaker in een paar uur de broek en blouse van Henk heeft opgemeten en gemaakt, alsook de blouse van Marianne.
We hebben nu 2 fietstochten gedaan. Het district, Kerala, waar we zijn is heel heuvelachtig, de wegen zijn vaak slecht. Wegen met veel kuilen, maar het is hier wel prachtig! Kochi uit was natuurlijk druk, na 1 km moesten we al op de pont, met heel veel brommers, motoren en scooters en een enkele auto. We gebruiken Komoot, een fietsapparaten. Deze voerde ons door veel rustige weggetjes, een enkele keer moesten we onze fietsen over spoorrails of over een hoge stoeprand sjouwen. Maar we heben genoten. We1 kwamen langs de bekende watervallen. We vonden de eerste dag een mooi gelegen hotel aan het water, ze regelde wat eten voor ons. Op zaterdag gingen we op pad naar Thattekad, een tocht van 54 km. Goed te doen, echter het werden er 94! We gingen op weg weer richting een nationaal park, we betaalden wat geld voor de weg en ook het bezichtigen van de watervallen, maar na een km of 10 moesten we weer door een heckpoint. Ze vroegen waar we heen gingen en gaven aan dat het voor fietsers verboden is om door het park te fietsen. Dit i.v.m de veiligheid. Er zijn daar tijgers en olifanten, dus te gevaarlijk. Motoren en brommers mogen hier wel door. Dus moesten we weer terug en een grote omweg maken. Mapsme bracht uitkomst. Weer een prachtige route, maar dik 90 km met deze wegen is eigenlijk wel het maximum, nee eigenlijk te veel. En wat een hitte. Als je fietst gaan de temperaturen boven de 30 graden nog wel, maar als je even stopt... De kleding slaat wit uit van het zout, dus voldoende drinken is van belang!
Het was wat zoeken, maar we vonden een homestay, waar ze 4 kamers hadden met uizicht op een meertje. Er was nog net 1 kamer beschikbaar, zonder aico. Die was kapot, maar wel met 2 grote ventilatoren. Thattekad staat bekend om zijn vele vogels. Daar is ook een hele toeristenindustrie omheen gebouwd. We besluiten om nog een dag hier te blijven. Kunne we wat relaxen. We krijgen dan ook een andere kamer mer airco. Morgen naar Munnar, een bergdorp. De weg ernaar toe is heel pittig. Wellicht nemen we een taxi. Per slot van rekening hebben we vakantie en het moet voor beiden leuk blijven.
12 Februari 2023 - 08:55
Deijgenraam@t-mobilethuis.nl:
Goed om een dag extra te nemen; zeker nu jullie een kamer met airco hebben
gekregen! Lekker om even goed om je heen te kunnen kijken en te genieten
van het exotische! Veel plezier!
12 Februari 2023 - 10:57
Jolande En Johan:
Met recht in een reuze avontuur gestapt zeg. Flexibiliteit staat vast hoog in het vaandel.
Fijn dat de bruiloftskleding geregeld is. Het blijft heel bijzonder om daar bij te mogen en kunnen zijn met jullie hele gezin.
Blijf genieten dat kan gerust ook af en toe vanuit ander vervoer [e-1f92a]
12 Februari 2023 - 17:43
Gert En Tiny Willigenburg :
Echt wel een avontuur
jullie hebben groot gelijk dat jullie ook je rust pakken. Genieten jullie er maar lekker van
groetjes Gert en Tiny
13 Februari 2023 - 18:24
Jolande En Johan Vrielink (JoJo):
Dat zijn stevige tochten met al die hoogte verschillen en dan tog nog ca 90 km fietsen ! Ek kan me voorstellen na 2 dagen van 90 km even je rust te pakken en zeker met die temperaturen [e-1f61c]! Maar ! wel een heel bijzondere ervaring. Blijf vooral genieten en veel fietsplezier nog ! groetjes Jolande en Johan