Een heerlijke chaos
Door: Henk en Marianne
Blijf op de hoogte en volg Henk en Marianne
08 Februari 2023 | India, Kochi
We zijn weer in Azië! En het is direct genieten van een heerlijke chaos, die voor ons, als we in Azië zijn, al zo vertrouwd is. Wat een getoeter, auto's die nooit voorrang krijgen, maar altijd voorrang nemen, honderden brommers en scooters om je heen, electriciteitsdraden die als spaghetti aan de palen hangen, overal veel te veel reclameborden, het ruiken van de uitlaatgassen en van dingen die overal langs de weg worden verbrand, heel veel kleine stalletjes, waar o.a fruit en groeten wordt verkocht. Zo kunnen we nogwel een tijdje doorgaan. We hebben al heel wat van India gezien, omdat de weg van het vliegveld naar ons hotel 2 uur duurde. Marianne zat bij de chauffeur in de cabine en ik stond in de open lucht bij de ingepakte fietsen en de rest van de bagage. De zon volop op mijn hoofd, waardoor deze al wat rood aangelopen was na de 2 enerverende uren. De chauffeur heeft op het laatst heel wat omgereden en de weg gevraagd. Hij wist het hotel moei
ijk te vinden.
We hebben trouwens een prima vlucht gehad. Arend en Erna hebben ons naar Düsseldorf gebracht. Dat ging al voorspoedig. Op het vliegveld konden we direct inchecken, een medewerker van Qatar Airways liep met ons mee om bij special luggage de fietsen te brengen en daar te wegen. De fiets van Marianne had het te verwachten gewicht van 22 kg, de fiets van Henk woog slechts 18 kg. Dat klopte dus niet erg. In Doha hadden we weinig tijd om te relaxen en. Het is daar zo groot dat het wel een tijd duurt voordat je bij de gate van het volgende vliegtuig bent. In India, Kochi duurde het erg lang om voorbij de immigratiedienst te komen, ondanks dat we al een e-visum hadden. Je moest op de foto, de papieren werden uitgebreid gecontroleerd en bovendien moest er een vingerafdruk gemaakt worden van alle 10 vingers. Aangezien Marianne moeilijk of niet vingerafdrukken kan produceren, duurde dit wel een tijdje en er waren nogal wat mensen vóór ons. De chauffeur van onze mooie taxi had dan ook maar liefs 2 uur staan wachten, maar deze eigenschap is bij de Indiërs sterk vertegenwoordigd.
De fietsen zijn gelukkig goed overgekomen en 's middags in elkaar gezet, op de verranda van onze kamer. Later hebben we over de boulevard gelopen en de stad wat bekeken.
We hebben trouwens een prima hotel met een binnentuin met zwembad, gelegen op 100 m van het strand.
We gaan het verder allemaal beleven......
08 Februari 2023 - 13:20
Friso :
Mooie start van de vakantie!
08 Februari 2023 - 13:50
Erna:
Klinkt heel vertrouwd!
08 Februari 2023 - 14:23
Gert:
Mooi dat alle bagage en fietsen goed zijn aangekomen, dan kan de fietsreis beginnen.
08 Februari 2023 - 14:47
Jos:
Een goede start, geniet ervan!
08 Februari 2023 - 15:42
Bert:
Zo herkenbaar, al je zintuigen worden weer geprikkeld. Geniet ze!
08 Februari 2023 - 17:52
Elly:
Een heerlijke start. Nu lekker Indië verder gaan ontdekken.
08 Februari 2023 - 19:08
Ronald :
Ik ben best wel een beetje jaloers!
geniet ervan!
groetjes uit een mooi en fris NL!
09 Februari 2023 - 09:04
Sanne:
[e-1f60d] Klinkt heerlijk!
09 Februari 2023 - 10:17
Gert En Tiny Willigenburg :
09 Februari 2023 - 10:18
Gerten Tiny Willigenburg :
Wat fijn dat alles goed verlopen is
en genieten jullie er maar lekker van
13 Februari 2023 - 18:16
Jolande En Johan Vrielink (JoJo):
Leuk om jullie te volgen ! De cultuur verschillen zijn wel weer groot tov onze westerse wereld waar alles goed gepland is maar waar wij ook weinig tot geen geduld hebben. Maar de reis in ieder geval achter de rug en op naar de volgende uitdaging: Fietsen ! Jolande en Johan Vrielink